Jeles lett a művészettörténet és ábrázolás ^^

 
Na hali mindenki, végre van időm egy kicsit írni is. A vizsgám remekül sikerült, jelest kaptam rá. A klasszicizmus művészetét - szobrászat, építészet, festészetet húztam. Magyarán sokat kellett mesélnem a British Múzeum, Nemzeti Múzeum, Debreceni református templom, Esztergomi bazilika, Kazanyi székesegyház, a Párizsi tőzsde és sorolhatnám még hány építészeti csoda kialakításairól kellett élménybeszámolót tartanom. Napóleon kori nagy festőkről kellett előadnom tudásom és azok eszmei hátteréről, "mit is üzen a festmény" részletezés szerint. A szobrok voltak a legbarátságosabbak, mivel a klasszicizmus az ókori görög-római stílusirányzat követője. Tehát ugyanazokat a dolgokat kellett elmondanom, mint a görög-római tételbe a szobrokról olvashattam jellemzést.

Nagyon köszönöm a biztatást és a kedves szavakat, azoknak akik írtak meg érdeklődtek irántam vagy itt vagy közösségi oldalon. ^^ Nagyon jól esett, de tényleg. ♥ Staha meg megvette nekem a Löwe-t ajándékba azt írta egy pár perce, nem akarom elhinni. :D Alig várom, hogy hazaérjek és játszak vele.


A képeim is kaptak egy fél órás elemzést a tanárnőtől, sokkal hosszabbra sikeredett, mint a nagy többség vizsgáztatása, mert én minden órán bent voltam és egy 10-13 db rajzot biztos leraktam a padlóra neki, hogy osztályozza. Azt mondta a koponya az valami atomcsúcs lett, úgy jellemezte szinte érzi, hogy simán beletudna nyúlni a szemüregébe. A 2 db portrém is elnyerte a tetszését, Viggo Mortensen-t meg egyből felismerte, hogy a Gyűrűk Ura karakterét. Annál azt azért megjegyezte, hogy látszik a rajzon, hogy még akkor készítettem, amikor nem foglalkoztam a koponya ábrázolással, mert a feje sík és hiányzik róla az arckoponyán fellelhető bemélyedések és kidudorodások, illetve az orrnyerge, ami ugye nagyon lényeges. Teljesen igazat adtam neki benne, de természetesen a realisztikus ábrázolást és a fény-árnyék játékot díjazta. Megjegyezte és javasolta, hogy a pasztell rajzolást és a csendéletet erősítsem vagy pasztell portrékat, mert lát benne lehetőségeket. A színes rajz nagyon elnyerte a tetszését, úgy fogalmazott roppant ízléses, tetszett neki, hogy komplementer színeket használtam (narancssárga-sárga vs. égszínkék, türkisz)

Szeretném ezúton is egy bejegyzésben megemlíteni, hogy aki esetleg szeretné velem felvenni a kapcsolatot az a szeretemakiscicam@windowslive.com e-mail címre írjon bátran megbeszéljük a továbbiakat, mondjuk bejelölöm én a közösségi oldalon vagy ilyesmi.
Engem nem tudtok bejelölni, mert letiltottam ezt az opciót, ennek jelenleg eléggé macerás és kényes oka van. Én nagyon szeretek személyesen és neten is ismerkedni, sok ismerősöm van, akit az internetnek köszönhetően ismerek ma is személyesen és abszolút normális, korrekt emberek. De sajnos volt 1-2 alkalom, amikor azért szembetaláltam magamat azzal is, hogy az interneten bizony, nem csak normális emberek vannak. Van egy gyerek, akivel régen sokat beszéltem még kb. 15 éves koromban ismertem meg egy online felületen. Ugye azért azt mindenki észrevette, hogy nem vagyok se szívbajos meg elég könnyedén barátkozom. Na ez akkoriban is így volt, sőt fiatalabb koromban megvoltam győződve róla, hogy minden ember jó szándékú. :D Én kis naiv. Na, ennek hatására sikerült kifognom két klinikai esetet is az internetről. Mindkettőt letiltottam egyből,miután tudatosult bennem, hogy bolondok. A tiltás után az egyikük levélben próbált elérni, de nem voltam hajlandó válaszolni rá. Őt azért tiltottam le, mert engem okolt azért, hogy csődbe ment a kapcsolata meg a neten utálták az emberek. De szeretném megvédeni magamat, hogy ez nem így van és elmondom mi volt valójában. A csaja rohadt féltékeny volt rám, de csak azért mert a srác mindig rólam beszélt neki és összehasonlította velem. Ezt onnan tudom, hogy elmesélte nekem. Mondtam is neki, hogy nem csodálom, hogy otthagyott a bús picsába, jól tette. Különben is bottal nem nyúlnék hozzá, mikor van nekem egy Lord Stahám. Szerintem ez rohadtul nem az én hibám. Amikor jártak én nem is beszéltem a gyerekkel, mert ha tetszik neki, ha nem, de rohadtul leszartam mi van vele. A netes ismerősei meg azért gyűlölték meg, mert egy szarkavaró volt és az emberek ezt észreveszik előbb vagy utóbb. Amikor egyszer küldött nekem egy képet a felnyesett karjáról, na az volt az a pont, hogy tiltottam a fenébe. De egyáltalán nem azért mert félek tőle, fél a halál ettől a kerti törpétől. Előbb folyna több vér a szájából, ha felpofoznám, mint amit érzelmi zsarolás mintájára imitálni akart volna. De nem hatott meg. Na ezekre értem, amit írok a bemutatkozó szövegembe is, az ilyen embereket magasról köpném le. Szánalom tetőfoka, aki ilyen trükkökkel próbál magának utat kovácsolni mások felé. A másik gyerek, aki az aktuális téma, ő vele is csak beszélgettünk és semmi extrát nem kell elképzelni. Na az is eleinte teljesen normálisnak mutatta magát, később meg mikor többet akart és visszautasítottam (egy férfit szerettem és nem érdekelt senki más o.O szóval bizton állítom nem hülyítettem egyiküket se) ocsmányul elkezdett minden szarnak hordani és letörölt. Néha előkerült, hogy legyünk barátok, de ugyanezt a kört játszotta el akkoris a legvégén. És meguntam. Na de számoljatok fiúk-lányok 2005-ben voltam 15 éves, most 2017 van és a mai napig jelölget, én meg nem győzöm tiltogatni az újabbnál újabb felhasználóit. Stahát nem is ismeri, de instant le van tiltva, mert számít rá, hogy ráírna.

Ezt azért írtam le, mert bárkivel megeshet, én se hobbiból gyűjtöttem félkegyelműeket magamnak a kispolcra. Az internet tényleg egy pöcegödörszerűség. Gyűjtőhelye azoknak az embereknek, akiket a társadalom kitaszít magából, mert sajnos a való életben mind életképtelen és ez az egyetlen biztos háttér, ahol az lehet, aki szeretne lenni és el is hiszed, mert senki nem indít gyanú feltételével egy új kapcsolatban, csak ha vannak látható jelei már akkor is, hogy gáz van. Ezt lehetőleg senki ne vegye magára, mert itt nem általánosítok, nagyon is azt a kört erősítem ezzel, akik komoly lelki bajokkal ide menekülnek a valóság elől.
0 hozzászólás
A bejegyzést írta Shana, 24 Apr 2017
 

Ha beszakad a plafon, én esküszöm beperelem

 
Ma megvolt a pasztell rajzolás. Végre értelmet nyert az életem és megtaláltam a kedvenc rajztechnikámat. Az egész annyiból áll, hogy a színeket össze kell mosni a kezemmel. Nagyon tetszik, úgy éreztem ma is magam, mint egy kis ovis, aki rájött a zsírkréta milyen szép színes. :D :D Most már biztos hozni fogok rajzokat, ez a kis 12 db-os készlet is egyszerűen valami zseniális. Most is jelenleg a tételeket tanulom, közbe a felső szomszéd elkezdett megint futóversenyt rendezni a lakásán. Ez minden áldott nap ezt csinálja. Vagy fúr, vagy tör, zúz, vinyít vagy ledobja a retkes búval baszott cigi csikkeit meg dobozait az erkélyünkre(az ajtóbelépőnk konkrétan tőle van, mert azt is kihajította) vagy én nem tudom már elképzelni még mit csinál, innét alulról olyan mintha szándékosan vergődne a földön meg dübörögne. Már itt mondtam Stahának, hogy felmegyek és berúgom az ajtóját és két kézzel fogom a másvilágra küldeni. Staha azt mondta vegyek fel fülest. Benyomtam a Secret of Zen japán chill zenéket, de még így is hallom, ahogy ez a istenbarma szó szerint erőből ugrál. De ha beszakad a plafon én esküszöm olyan pert indítok ellene, hogy a kizsebelt pénzből veszek egy házat. Atom bunkó az ilyen.
Egyébként haladok a tételezéssel, de így is elég ideges vagyok a sok hülye szakkifejezés meg francia épületnevek mellett még ez is kellett...

Jelenleg valahogy így festek :D
0 hozzászólás
A bejegyzést írta Shana, 22 Apr 2017
 

Csak egy hétköznapi péntek

 
Úgy döntöttem a szóbelit erősítem a rajzok helyett. Nem azért mert nem tudok rajzolni, hanem mert ez az erőltetett rajzolás nekem nem a zsánerem. A koponya az jó lett, arra büszke is vagyok, de a héten már a negyedik szén rajz próbálkozásom került a kukába és a szénpapír darabja is 200 Ft. Nem, nem és nem. Inkább megvárom a holnapi pasztell órát. Pasztell rajzolásnak utánanéztem és szerintem azt nagyon szeretni fogom. Meg azért sokkal szebb, ha színes egy rajz, mint csak fekete-fehér. Szerintem legalábbis. ^^

Közbe amit hallgatok:
0 hozzászólás
A bejegyzést írta Shana, 21 Apr 2017
 

Kész lett a koponya

 
Ahogy haladok szépen töltögetem majd fel a bejegyzésbe az elkészült rajzokat. ^^
0 hozzászólás
A bejegyzést írta Shana, 19 Apr 2017
 

Szerdai összegző

 
Nos a tételekkel szépen haladok, ma már csak egy tételt kell átolvasnom és nézhetem őket át újra. Sokkal lassabban haladtam velük, mivel a legtöbb tétel témára konkrétan idő nem jutott az órai anyagban áttekinteni. Mint már említettem az utolsó órán 500 évet néztünk át tömör nyolc órába zsúfolva. Na de mindegy, mert én is úgy haladtam vele, hogy mindent megértsek, konkrétan már csak a görög művészet maradt olvasásra. ^^ Ha végeztem a tételezéssel nekikezdek a rajzolásnak, amit olyan dél körül szeretnék elkezdeni. Vasárnap lesz hivatalosan a vizsga, szombaton meg még készíteni fogunk színes rajzot az órán. A Húsvét az remekül telt. Szombat délután hívott Staha, hogy otthon marad még egy napot. Én kicsit elkeseredetten, de azt mondtam mosolyogva és nem búslakodó hangon persze, hogy maradjon csak és érezze jól magát. Most ezen ne múljék, hiányzik, de ha maradni szeretne egy estét kibírok. Neki legalább van családja, aki szeretettel várja haza, nem úgy mint nekem. Szóval este már üldögéltem gép előtt és Minecraftoztam mert a tanulás akkor még távlati elképzelés volt és amúgy nekem is jár egy kis pihenés gondoltam én. Erre hallom elfordul a zár, az ajtó nyikorog és szombat este belibbent egy táska az előtérbe majd egy vigyorgó fej. Staha volt az. Meglepii! ^^ Úgy megörültem neki, na meg le is döbbentem, el nem tudtam képzelni ki a búbánat lehet az. Vasárnap főzés és tanulás ment egyszerre. Akkor tudatosult bennem, hogy ez a tételezés dolog sokkal hosszabb és időigényesebb elfoglaltság lesz, mint azt én gondoltam. Készítettünk húslevest, a füstölt sonkát ketté vágtuk, majd bedobtuk mind a kettőt főzni. Mellékesen jegyzem meg egész nap szellőztettem, olyan igazi füstölt sonka szag járta be az egész lakást, hogy csak na. Illetve volt tortánk, amit Staha hozott haza a szülinapozásból meg készített nekünk aranygaluskát. Én meg a vaníliasodót készítettem el. Főzés közben megnéztük a Macskák királyságát és Chihiro szellemországban című meséket és nagyon sokat nevettünk, főként a macskáson a magyarszinkron miatt.


Húsvétkor így finoman jeleztem Stahának, hogy megkéne locsolnia. Fogta a parfümömet és kettőt rám fújt és néztünk egymásra. Majd kissé szemöldökömet ráncolva megkérdeztem: Verset nem akarsz mondani?
Hát Staha nem készült verssel szóval improvizált egyet gyorsan: ÖÖ, zöld erdőben jártam ozt szevasz.. És fújt még rám egyet. Hát én ott törtem ki a nevetésbe meg ő is. Na, hát nálunk így telt a húsvéti hétvége. :D Nagyon jól éreztük magunkat, pihentünk, meséztünk és játszottunk is. Én meg persze tanultam vagy imitáltam, hogy legalább nyugtassam a lelkiismeretemet.
0 hozzászólás
A bejegyzést írta Shana, 19 Apr 2017
 

<< Previous 1 2 3 4 Next >>

Powered by CuteNews